GUIDNINGAR

Museet guidar gärna grupper och berättar mer om museets föremål och utställningar. Alla guidningar är förhandsbokade och bör bokas senast tre dagar i förväg. Det går bra att skräddarsy guidningar enligt behov och önskemål. Museet guidar på svenska och engelska och det kostar 90€/grupp/h+entré. Det går också bra att boka en guide via Ålands Guider de känner museet väl och kan erbjuda flera språk! +358 457 342 5333. Räkna med minst 45 min för ert besök.

SKOLBESÖK

Ålands Jakt- och Fiskemuseum är ett lämpligt besöksmål för skol- och daghemsgrupper i alla åldrar. Här får ni bekanta er med traditioner kring både jakt och fiske. Det är också spännande att få se alla våra uppstoppade djur och fåglar (tänk på allergiska barn).

Ni kan besöka museet på egen hand, ta del av vårt lärarmaterial på förhand eller kontakta oss så skräddarsyr vi ert besök på museet, hör av er!  info@jaktfiskemuseum.ax

Räkna med minst 30 -45 min för ert besök, vi kan ta emot er från kl. 9. Medföljande lärare/vuxna ansvarar för sin grupp.

Egen matsäck kan och får förtäras på trappan utanför museet, på innergården eller på klipporna nära museet. 

MATERIAL FÖR SKOLA

Som lärare kan du förbereda dig och din klass inför ett studiebesök på Ålands Jakt- och Fiskemuseum. Antingen kan du med hjälp av denna handledning läsa in dig på muséets innehåll (vilket ger dig underlag för att leda klassen på egen hand) eller så kan du kan leta inspiration av handledningen för en förberedande lektion och boka en guidad tur i förväg.

Uppgifter för eleverna
  • Bilduppgift (årskurs 1-9)
  • Att arbeta i grupp och lära vidare (årskurs 3-9)
  • Djurtipset (årskurs 1-3)
Museets Faktablad

Här hittar du museets faktablad som innehåller kortfattad information om djur som kan finnas på Åland.