Aktiviteter för barnen

För barnen finns mycket att se och göra på vårt museum, bland annat leka Strömmingsmarknad, gräva efter pärlor, måla gipsfigurer och göra tipsrundorna Djurtipset och Jägarexamen.

 

I pysselhörnan Barnens mellanrum finns papper och pennor för den som är ritsugen. Där finns också en dockteater och utklädningskläder.

 

Utanför museet finns fiskebåten Svanö, där barnen kan klättra, undersöka och segla på de sju haven.

 

Småpirater kan också gräva upp både pärlor och amuletter ur sanden! Se priser för gipsfigurer, pärlor och amuletter i prislistan.

 

De konserverade djuren, fåglarna och fiskarna är spännande att titta på.

 

I museet kan barnen bekanta sig med åländska djur och fåglar. Sälen Sälle, Älgen Örjan Taggelin och Mårdhunden Mia berättar mer.

 

aktiviteter för barnen

Piratklubbsfamiljen

Som Piratklubbsfamilj kan ni köpa en familjebiljett till museet, för 18€ går då två vuxna och alla småpirater in på museet! I priset ingår en skattjakt; småpirater kan gräva efter piratamuletter i sanden (utomhusaktivitet). Piratklubben är en egen klubb för barnen som besöker Åland.

 

Piratklubben har en egen skattkarta som visar spännande pirataktiviteter av olika slag runtom på Åland. Det finns mycket skoj att göra!

 

På Ålands jakt- och fiskemuseum kan småpiraterna bland annat gräva fram skatter i sanden, räkna piratekorrar i museet, göra tipsrunda och klättra ombord på fiskebåten Svanö som står utanför museet.

 

piratklubben

Skola och dagis

Ålands jakt- och fiskemuseum är ett lämpligt besöksmål för skol- och dagisgrupper i alla åldrar. Vi har utvecklat en särskild lärarhandledning som innehåller förslag på aktiviteter både före, under och efter besöket. Vi skräddarsyr gärna ert besök på museet, maila oss! Om ni önskar guidning behöver ni boka det på förhand.

 

På ett museum finns många gamla föremål och vi vill gärna att ni informerar er skol- eller dagisgrupp i förväg om hur man beter sig på ett museum. Utvalda föremål är så kallade “Röra och göra” med skyltar föreställande en grön hand. Föremål märkta med en röd hand är inte tillåtna att röra. För barnen finns också aktiviteterna Tipsrundan och Jägarexamen på museet.

 

Barnen får gärna fotografera inne på museet för privat bruk eller för elevarbeten. I elevarbeten får ni gärna nämna att fotografierna är tagna på Ålands jakt- och fiskemuseum.

AKTIVITETER FÖR 0 - 6 ÅR

I vår lärarhandledning ger vi förslag på olika aktiviteter för olika åldersgrupper.
För dagisgruppen rekommenderar vi särskilt pärlgrävning utomhus, en spännande aktivitet för barnen.

AKTIVITETER FÖR 7 - 15 ÅR

För de lite äldre barnen finns många olika lämpliga aktiviteter.
I lärarhandledningen ger vi förslag på uppgifter som gruppen kan göra både före,
under och efter museibesöket. För barn i årskurserna 1-9 finns en bilduppgift där barnen kan titta på bilder av utvalda föremål före museibesöket och sedan få extra information om dem under besöket. Efter besöket kan ni i klassrummet diskutera
kring barns och ungdomars liv förr och nu. För årskurserna 3-9 finns förslag på ett grupparbete i lärarhandledningen, där barnen kan arbeta i grupper och ta
reda på mer om de olika ämnesområdena som presenteras på museet.

 

De olika tipsrundorna; Djurtipset för årskurs 1-2 och Jägarexamen för årskurs 3-9 är också en trevlig aktivitet.

 

Tillbaka upp

skola och dagis